3 voorkomende problemen met TomTom Home

TomTom home is een gratis software pakket dat gebruikt wordt om je navigatiesysteem te updaten en eventueel andere features Van TomTom te installeren. Maar soms loopt het ook wel eens mis. In dit artikel geven we 3 veel voorkomende problemen op die je met je navigatiesysteem kan tegen komen.

Problemen TomTom Home

 1. TomTom home start niet automatisch op na het connecteren met de PC
 • Dit kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Mogelijk heb je aangeduid dat TomTom Home niet automatisch opstart. Je kan dan gewoon het programma opzoeken in je programmalijst en de software manueel opstarten.
 • Heb je geen aanpassingen gemaakt? Probeer dan een reset van je navigatietoestel uit te voeren. Mogelijk is het systeem vastgelopen.
 • Gebruik dezelfde USB poort die je normaal gebruikt om de verbinding tussen GPS en PC te maken.
 • Mogelijk is de USB kabel stuk of de connector in je navigatietoestel. Test dit even uit.
 • Verwijder TomTom home en installeer deze opnieuw. Vink aan dat je de voorkeur geeft om de software automatisch uit te voeren wanneer geconnecteerd.
 • Je hebt de nieuwe versie van TomTom Home gedownload en geïnstalleerd maar je toestel werkt nog op verouderde software of navcore versie. Je moet dan eerst de software van je toestel updaten. Wel letten op de compatibiliteit.
 1. Ik wil een update uitvoeren maar het systeem blokkeert of geeft een foutmelding
 • Gebruik je nog een oude pc met weinig geheugen of is het geheugen van je pc bijna opgebruikt? Dan kan dat mogelijk problemen geven tijdens een update via de TomTom home software. TT geeft dan ook melding dat de pc is volgeschreven en te weinig geheugen vrij heeft. Ga hiervoor naar de folder: C:\Documents and Settings\username\Mijn documenten\TomTom\HOME\Download. Verwijder eventueel oudere updates om ruimte vrij te maken.
 • Of ga naar TomTom home -> ‘Beheer je navigatie systeem’ duid aan welke verouderde updates je wilt verwijderen.
 • Bij elke update wordt het geheugen dat nodig is, groter. Dit wil zeggen dat op een gegeven moment het geheugen op de SD kaart van je navigatietoestel te klein wordt. Koop een nieuwe SD kaart aan en plaats de back-up op deze nieuwe kaart. Voer vervolgens de nodige updates uit.
 • In bepaalde gevallen is het mogelijk dat wanneer je de nieuwe versie van TomTom home download, deze niet meer compatibel is met je besturingssysteem van je pc. In dat geval is een mogelijke oplossing om de software eerst volledig te verwijderen van je computer. Dat kan je doen via configuratiescherm -> verwijder software -> TomTom home. Maar daarmee is nog niet alles verwijderd. Ga naar je map ‘computer’ en geef in de zoekfunctie in: “%appdata%”. Kies voor TomTom en verwijder alles wat er in staat van data. Download TomTom Home opnieuw op je pc. Om te installeren klik je op je rechtermuisknop en kies voor: run as administrator of gewoon open. De software zou nu correct moeten geïnstalleerd zijn. Herstart de computer vooraleer je je navigatietoestel opnieuw verbindt met de pc.
 1. Ik heb een nieuw TomTom navigatietoestel gekocht maar TomTom home geeft aan het oude toestel aan te koppelen i.p.v. het nieuwe toestel

In dit geval is er echt maar één enkele oplossing en dat is een nieuw e-mail adres aanmaken, tevens een nieuw TomTom Home account. Enkele op deze manier kan je je nieuwe GPS toestel gebruiken. Raar maar waar. Hiervoor is nog geen oplossing door de officiële verdeler bedacht.

Technische ondersteuning nodig?

Ben je er nog steeds niet uitgeraakt, schrijf dan even een reactie op TomTomupdate.nl en ontvang mogelijk snel een oplossing voor je probleem.