Dit moet je weten voordat je een telefoonhoesje koopt

Bij aanschaf van een (nieuwe) telefoon doe je er verstandig aan een telefoonhoesje te nemen. De keuze die je dan hebt is enorm: telefoonhoesjes zijn verkrijgbaar als flipcases, hardcases, doorzichtig of gekleurd, noem maar op. Hoe maak je nou de juiste keuze? In deze blog vind je een aantal tips die je helpen bij de aanschaf van het perfecte hoesje.

1. Wees op tijd

Ten eerste is het essentieel om zo snel mogelijk een hoesje aan te schaffen voor de bescherming van je telefoon. Dit klinkt heel cliché, maar je kunt er wel snel mee door de mand vallen wanneer je dit niet doet. Een telefoonhoesje beschermt zowel de buiten- als de binnenkant van je telefoon. Het wordt je aangeraden om een telefoonhoesje te kopen tegelijkertijd met je telefoon: je bent dan direct verzekerd van een goede bescherming en bovendien is dit maar een kleine uitgave in vergelijking tot je telefoon.

2. Wees je bewust van de verschillende soorten en maten hoesjes
Telefoonhoesjes zien er op de afbeelding soms anders uit dan in het echt. Het is daarom altijd handig om te kijken naar het materiaal waarvan het hoesje gemaakt is, zodat je meer inzicht verkrijgt in het product dat je kunt verwachten. Zo zijn er hoesjes van plastic, leer, siliconen en nog veel meer. Daarnaast verschillen ook de formaten van de hoesjes. Het is daarom belangrijk goed te controleren of je uitgekozen hoesje om jouw telefoon past.

3. Bepaal de kwaliteit van het telefoonhoesje
De kwaliteit van een hoesje bepalen is niet gemakkelijk. De ene keer schep je hoge verwachtingen en valt het tegen, de andere keer gebeurt het tegenovergestelde. Het is altijd goed om naar het materiaal te kijken waarvan het hoesje gemaakt is. Dit kan je een inschatting geven wat betreft de kwaliteit van het hoesje. Daarnaast zijn duurdere hoesjes vaak van hogere kwaliteit dan goedkopere hoesjes. Ook doe je er verstandig aan recensies te bekijken op internet over ervaringen van andere mensen met bepaalde telefoonhoesjes. Dit kan je ook een verhelderend beeld geven wat betreft de kwaliteit van een telefoonhoesje.

4. Let op de vormgeving van het hoesje
Tot slot is het goed om naar de vormgeving van het hoesje te kijken. Een aantal details kunnen namelijk al veel verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan een cover voor je telefoon. Vallen de randen buiten je scherm of niet? Is dit niet het geval, dan is de kans op beschadiging veel groter dan wanneer dit niet zo is. Of ben je misschien op zoek naar een hoesje waar je pasjes in kwijt kan? Bekijk dan goed welke flipcases je deze mogelijkheid bieden.

Ben jij nog op zoek naar telefoonhoesjes? Bekijk dan eens het assortiment van Hoesjescases. Zij verkopen uitsluitend hoesjes van topkwaliteit en bovendien tegen een gratis verzending!