Sim only bestellen: met of zonder onbeperkt internet?

Wanneer je nog beschikt over een goed werkende mobiele telefoon en je mobiele telefoon abonnement bij je huidige provider afloopt, is het mogelijk om een sim only abonnement af te sluiten. Een sim only abonnement is tegenwoordig bij iedere provider af te sluiten en is erg voordelig in vergelijking met het bekende abonnement met toestel. Net zoals een normaal telefoonabonnement is ook de sim only met of zonder onbeperkt internet te bestellen.

Voordelige tarieven

Je ontvangt bij een sim only abonnement slechts een simkaart en geen nieuwe mobiele telefoon. De maandelijkse kosten bestaan enkel uit de abonnementskosten nu er geen mobiele telefoon wordt geleverd die moet worden afbetaald. Dit betekent dat de maandelijkse kosten soms wel 30 euro per maand minder zijn bij een sim only als het naast een vergelijkbaar abonnement met toestel wordt gelegd.

Onbeperkt internetten?

Onbeperkt internet is niet bij iedere provider beschikbaar. De enige provider die volledig en echt alles onbeperkt aanbiedt waaronder internet is Robin Mobile. In de volksmond betekent “onbeperkt internet” echter een verlaging van de snelheid naar 64 Kbps als de limiet van data bereikt is. De tarieven van de abonnementen met 64 Kbps internet zijn hier te vinden. Het loont ook om de abonnementen met onbeperkt internet van verschillende providers met elkaar te vergelijken om zo op de meest voordelige optie uit te komen. Dit kan aan de hand van een vergelijkingswebsite.

Bij huidige of nieuwe provider?

Het is natuurlijk mogelijk om een sim only abonnement af te sluiten bij je huidige provider. In dat geval is het mogelijk om telefonisch aan je provider door te geven welk abonnement je wilt afsluiten. Het is ook mogelijk om een sim only abonnement te bestellen bij een andere provider. In dat geval kun je het best eerst bij je huidige provider controleren of het al mogelijk is om over te stappen. Wanneer dit het geval is kan je het sim only abonnement bij een nieuwe provider bestellen.

Nummerbehoud altijd mogelijk

Het behoud van je nummer terwijl je overstapt naar een andere telecomprovider is altijd mogelijk. Dit is zelfs in de wet vastgelegd. Wil je graag je nummer behouden, dan dien je dit aan de nieuwe provider door te geven. Aan nummerbehoud mogen geen kosten worden verbonden.  De nieuwe provider zal het abonnement bij je huidige provider opzeggen.