De voordelen van een slimme portofoon

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van een portofoon. ‘Maar waarom wordt hier nog steeds gebruik van gemaakt in het tijdperk van de smartphone?’, horen we je denken. Dit komt voornamelijk omdat de communicatie via een professionele portofoon veel betrouwbaarder is. Tegenwoordig zijn er bovendien ook Smart Portofoons. Dit zijn portofoons met slimme hulpmiddelen zoals GPS-tracking en de mogelijkheid om tekstberichten te versturen. De communicatie via deze systemen zijn bovendien veel beter beveiligd. We vertellen je graag wat meer over de verschillende voordelen van deze systemen.

Je hebt geen vergunning nodig

Een van de grootste voordelen is dat het gebruik van een smartportofoon vergunningvrij is. De betekent dat de kosten lager zijn want je hoeft geen maandelijkse kosten af te dragen. Normaal moet je dit wel afdragen aan het Agentschap Telecom. Hier heb je dus geen last van, net zoals dat je geen last hebt van andere gebruikers die op hetzelfde systeem zitten.

Slimme GPS-tracking

Je hebt zelf de keuze om GPS-tracking te gebruiken als je gebruikmaakt van een Smart Portofoon. Wanneer dit is ingeschakeld, kan de centrale meldkamer zien waar de portofoon zich op dat moment bevindt. Dit kan handig zijn wanneer mobiele medewerkers er gebruik van maken bijvoorbeeld. Op die manier weet je altijd wanneer en waar een medewerker zich bevindt. Dit kan je eenvoudig online zien op een kaart.

Lagere vaste kosten

Dit is natuurlijk een voordeel wat iedereen zou aanspreken. Zeker bedrijven die veel kosten kwijt zijn aan communicatie. Kosten worden een stuk lager als je gebruikmaakt van een slimme portofoon. Wil je meer weten over de voordelen van Smartportofoon? Bezoek de website en ontdek alle handige onderdelen van dit systeem.