Komt er een iPhone 6?

Geruchten gaan dat Apple een iPhone 6C gaat uitbrengen, dit moet de goedkopere versie van de iPhone 6S worden. Op gebied van hardware zou het goedkopere model niet veel moeten verschillen van het reguliere model. De verwachting is dat ook het design vergelijkbaar is maar dan met een kleiner 4-inch scherm. Mogelijk zal de behuizing kleurrijk worden net als de behuizing van de iPhone 5C, het goedkopere model van de iPhone 5S. Eerder gingen er geruchten dat de behuizing van plastic zou zijn. Latere berichten lijken dit te ontkrachten, mogelijk wordt het gewoon een metalen behuizing net als de iPhone 6S.

Wanneer Apple het toestel eventueel zal uitbrengen is niet duidelijk. Ook wordt veel gespeculeerd over de uitvoeringen die uit zullen komen van de iPhone 5C. De iPhone 5C was alleen te koop met 8GB aan opslagruimte. Dit was wel erg weinig. Mogelijk komt de iPhone 6C met 16GB aan opslagruimte. Het budgetmodel zou een stuk goedkoper moeten worden dat de reguliere iPhone 6S maar wat het model daadwerkelijk zal gaan kosten is ook niet duidelijk. Als Apple bij dit budget toestel net zo te werk gaat als bij de iPhone 6C dan wordt verwacht dat het toestel qua hardware niet veel verschilt van de iPhone 6 (S). Het toestel zal mogelijk worden voorzien van een 64-bit A8-processor waardoor games en apps stabiel draaien. Verder zal er een M8 motion-coprocessor aanwezig zijn die je activiteiten meet. Ook is te verwachten dat de 6C met Touch ID wordt uitgerust en een nfc-chip. Met deze chip is het mogelijk om te betalen via Apple Pay.

Zowel analist Ming-Chi Kuo en Kevin Wang van het bedrijf IHS Technology Research verwachten dat de iPhone 6C volgend jaar rond maart beschikbaar worden gesteld.

Bron: http://www.smartphoneclub.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *