Online uw telefoon verkopen

In u in het bezit bent van een mobiele telefoon die u niet meer gebruikt is het mogelijk om het toestel te verkopen. Dit kan op websites als Ebay, marktplaats.nl of speurders.nl. In dit geval regelt u zelf de verkoop en de prijs van het toestel. U kunt het toestel zelf op internet aanbieden maar het is ook mogelijk telefoon te verkopen aan een opkoper. Deze opkopers verkopen vervolgens zelf het toestel weer. Het is mogelijk dat verouderde toestellen niet in Nederland worden verkocht maar in bijvoorbeeld Aziƫ of Afrika. Indien het toestel niet meer werkt kunnen ook de onderdelen worden hergebruikt of worden materialen gerecycled.

Er zijn diverse aanbieders die gebruikte mobiele telefoons opkopen. De prijs die u voor uw toestel kan krijgen verschilt ook per opkoper. Daarbij hangt de prijs natuurlijk ook af van de staat van het toestel. Het is aan te raden om de prijs per opkoper te vergelijken en ook helpt het lezen van recensies op de websites van de verschillende opkopers. Wanneer u een keuze hebt gemaakt kan er in de meeste gevallen een envelop worden aangevraagd. De envelop wordt naar u toegezonden en hier kunt u de mobiele telefoon in doen. Stuur de envelop terug en de opkoper zal het toestel keuren en het geld vervolgens op uw bankrekening storten.

Voor u uw telefoon voor de verkoop ervan hebt opgestuurd is het belangrijk de gegevens van het toestel te wissen. Maak daarvoor eerst een back-up van uw gegevens indien u deze wilt bewaren. Een back-up maken is per toestel verschillend. In de meeste gevallen vindt u deze optie onder Instellingen, reservekopie of back-up maken. Bij de iPhone vindt u deze optie onder iCloud > Opslag en reservekopie. Wis vervolgens uw gegevens door bij instellingen te kiezen voor het herstellen van de fabrieksinstellingen of alle inhoud/gegevens verwijderen.

Bron: https://www.goedkoopbellen.com/