Prepaid is nog wel degelijk nog de moeite waard

Tegenwoordig kan je er bijna niet meer om heen: de keuze voor een nieuw telefoonabonnement. Wat ga je kiezen? Een sim only abonnement of toch een vast abonnement met een gratis smartphone? Het wordt voor jou als gebruiker alleen nog maar moeilijker om te kiezen met al die nieuwe providers en hun scherpe prijzen. Er is ook nog een groep die het liefst helemaal geen abonnement wil, maar juist kiest voor prepaid. Zij hebben aan een prepaid simkaart genoeg om de maand mee door te komen, want doorgaans belt deze groep nauwelijks en willen ze ook geen gebruik maken van mobiel internet. Wellicht hoor jij ook bij deze groep. Lees dan verder in dit artikel, want daarin worden een aantal voordelen van prepaid besproken en misschien is dit ook wel iets voor jou.

Geld besparen

De groep die gebruik maakt van prepaid wordt in Nederland steeds kleiner. Sinds sim only op de markt is verschenen, kiezen veel mensen daarvoor. Toch blijven er altijd mensen die liever gebruik maken van prepaid. De voornaamste reden is om dat ze al die extra’s op de smartphones niet nodig hebben en alleen maar bereikbaar willen zijn voor de buitenwereld. Een andere reden kan zijn om geld te besparen. Vooraf betaal je een vast bedrag waarin je dus kunt bellen en sms’en. Soms kan je ook nog gebruik maken van internet, maar dat wordt dan ook vaak via een aparte bundel aangenomen. Met dit vaste bedrag heb je de garantie dat je het hele bedrag ook op zult maken aan bellen, sms’en en/of internetten. Je komt nooit voor verrassingen te staan en indien het bedrag op is, koop je gewoon een nieuwe prepaid simkaart.

Geen vast contract

Het principe van de prepaid simkaart werkt dus door een kaart aan te schaffen, deze op te waarderen en vervolgens kun je telefoneren en sms’en. Je zit dus niet aan een contract vast waar je elke maand een vast bedrag moet betalen. Je hebt de volledige vrijheid en indien je weer eens wat anders wilt, kun je dat ook heel gemakkelijk doen. Kortom, prepaid bied je financiële rust en flexibiliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *