Wat zijn de voordelen van een sim only abonnement?

Sim only abonnementen hebben in tegenstelling tot andere abonnement vele voordelen. Het grootste voordeel spreekt je misschien wel aan en dat is dat het een stuk voordeliger is. Maandelijks ben je veel minder kosten kwijt dan wanneer je een kiest voor een ander soort abonnement. Bij het andere abonnement gaat lijkt het alsof je het toestel er gratis bij krijgt, maar in principe wordt het doorberekend in de maandelijkse kosten. Veel klanten weten dat niet, maar dat is uiteindelijk wel de reden waarom de kosten hoger uitpakken dan bij een sim only abonnement. Om kosten te besparen is het dus verstandiger om voor een sim only te gaan.

Iedere maand opzegbaar

Een ander voordeel dat voor veel mensen wordt gezien is dat je een sim only abonnement iedere maand kunt opzeggen. Velen vinden het vervelend om aan langdurige vast te zitten, want wanneer je het na een jaar opeens zat bent en je moet nog een jaar, dan kan dat heel vervelend zijn. Daarom bieden veel providers de mogelijkheid om iedere maand op te zeggen. De aanbieder wil natuurlijk niet dat je na een paar maanden alweer weggaat, maar door jou de vrijheid te geven dat je ieder moment kunt overstappen, voel jij je misschien wat prettiger en zal je daarom misschien wel juist bij die provider blijven. Het voelt misschien als de omgekeerde wereld, maar het werkt wel degelijk.

Op ieder gewenst moment een nieuwe smartphone

Wat velen ook als groot voordeel zien is dat zij niet per se vastzitten aan een smartphone. Je hoeft niet per se een nieuwe aan te schaffen als je overstapt naar een sim only abonnement. Als je huidige toestel nog prima werkt kun je op ieder gewenst moment een nieuwe kopen. Veel mensen doen dit pas als het toestel kapot is of ze er gewoon genoeg van hebben. Bij een gewoon abonnement is de gratis smartphone erg verleidelijk om daarvoor te gaan, maar wanneer je huidige toestel nog prima werkt, word je min of meer gedwongen om de nieuwe te gebruiken. Het gevolg is dat er een prima toestel in de kast verdwijnt die nog gewoon werkt. Erg zonde natuurlijk, maar dat is helaas wel de realiteit. Kies daarom voor een sim only abonnement en bepaal zelf wanneer je een nieuwe smartphone gaat aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *