Goede 360 graden camera’s voor je smartphone

Dit wordt een belangrijk jaar voor de 360-graden camera’s, vooral de consument-vriendelijke camera’s die net zo eenvoudig te gebruiken zijn als ze betaalbaar zijn. Camera’s die kunnen passen in een zak of tas die tevens ook niet te zwaar wegen op de portemonnee. Dit zijn camera’s die je kan aansluiten op je telefoon voor opnamen op afstand en deze direct kan delen.

Hier enkele van de beste 360 graden camera’

Ricoh Theta S

Als het gaat om 360-graden camera’s, ben je geneigd om te krijgen wat je ervoor betaalt. Terwijl de Ricoh Theta S een beetje meer kost dan andere opties die er zijn, is het verschil meteen duidelijk. Dat begint bij het ontwerp, de ontspanknop is perfect gelegen en je zal niet per ongeluk de aan-uitknop kiezen. Stilstaande beelden komen binnen op ongeveer 14MP, terwijl de video opnamen 1080p bij 30 fps zijn. Ricoh heeft een eigen applicatie voor het uploaden van video’s en foto’s. Omdat Google+ en Flickr de enige belangrijke sociale platforms zijn waarop je die kunt delen.

Samsung Gear 360

Samsung’s Gear 360 heeft een bolvormige camera en een aandrijfmotor van 360 graden, dankzij de dubbel 15-megapixel lenzen. Ten eerste is het een genot om te installeren en te gebruiken. Samsung heeft de software ook heel goed in elkaar gezet en het delen van foto’s en video op de gebruikelijke plaatsen – Facebook, YouTube, Flickr, etc. – is net zo eenvoudig als elk ander bestand van het ene programma naar het andere te delen. Keerzijde is wel dat de Gear 360 niet past in je zak net als de andere camera’s op deze lijst. En als je niet gemakkelijk kunt dragen, gaat het ook minder vaak mee naar spannende plaatsen. De Gear 360 werkt alleen met telefoons van Samsung – de Galaxy S6 en GS7 en de Note 5. Dat kan veranderen op een bepaald punt, maar voor nu is het even niet anders. Het goede nieuws is dat de Gear 360 heel goed zonder telefoon kan werken, dankzij de toetsen en het display die ingebouwd is.