Kies je voor sim only of voor een abonnement?

Voor veel mensen een lastige keuze: kies je voor een mobiel abonnement waarbij je een jaar of langer vastzit aan een prijzig abonnement of ga je voor sim only en kies je hiermee voor een voordelig en vrij contract? We hebben een paar voordelen en nadelen van beide keuzes voor je op een rij gezet.

Voordelen sim only

Het grootste voordeel van een sim only abonnement via MobielAbonnement is dat je iedere maand lage kosten hebt. Omdat een sim only, zoals de naam het al zegt, alleen draait om een simkaart met een abonnement erop en niet om het afbetalen van een duur toestel liggen je maandelijkse kosten laag. Plus je kunt je eigen toestel van je vorige abonnement houden en gemakkelijk overzetten op een sim only abonnement. Ook is een dergelijk abonnement maandelijks opzegbaar.

Nadelen sim only

Een nadeel aan sim only is dat je wel het laatste model smartphone kunt aanschaffen maar dat je dan alsnog veel geld kwijt bent. Wanneer je telefoon met sim only kapot gaat heb je tevens geen garantie op een leentoestel. Ook is de prijs buiten je belbundel een stuk hoger dan wanneer je een mobiel abonnement hebt.

Voordelen mobiel abonnement

Je betaalt iedere maand een aardig hoog bedrag maar hebt daarvoor wel een hip en nieuw toestel die je niet in één keer af hoeft te lossen. Ook heb je recht op een vervanging of een leentelefoon wanneer er wat gebeurt en kun je gebruik maken van supersnel internet. Tot slot is bellen buiten je bundel goedkoper bij een mobiel abonnement via MobielAbonnement dan bij een sim only abonnement.

Nadelen mobiel abonnement

Het grootste nadeel van een mobiel abonnement is dat het abonnement vaak een stuk duurder is dan sim only. Daarnaast zit je ook minimaal een jaar en soms twee jaar vast aan een dergelijk abonnement. Weeg de voordelen en nadelen voor jezelf af om te kijken wat er het beste bij jouw telefoongebruik past.