Wat is een SIM only abonnement?

Wat een SIM-only abonnement inhoudt zou eigenlijk anno 2017 niet meer uitgelegd hoeven te worden .. Zou je denken. Tot gisteren in de media naar buiten werd gebracht dat een dame (Chantal, betreffende een ‘wraakporno-zaak’ op Facebook), die op een politiebureau aangifte wilde doen van dit vermeende delict, te horen kreeg -volgens eigen zeggen- dat de politie-agent in kwestie niet wist wat een SIM-kaart was. Jee! En dat moet de Nederlandse burger beschermen. Ook Patricia Paay echter (Paay tape-gate) werd niet serieus genomen door de politie nadat zij aangifte deed. Maar dat terzijde. De vertrouwde SIM-kaart doet dus kennelijk niet bij iedereen “een belletje rinkelen”. Maar zonder deze SIM-kaart zal uw toestel geen belletje laten rinkelen. Het gaat om het kleine kaartje (ter grootte van kleine postzegel) wat u aan de achterzijde van uw toestel moet inbrengen. Dát, beste mensen, is een SIM-kaart(!)

SIM Only

Deze SIM-kaart kan gekoppeld zijn aan een telefoonabonnement en aan een bepaald toestel. Sommige mobiele toestellen accepteren slechts één bepaalde SIM-kaart. Andere toestellen zijn weer SIM-lock vrij, wat wil zeggen dat het toestel met ieder type SIM-kaart te gebruiken is. Is het toestel niet SIM-lock vrij, dan bent u beperkt tot de SIM kaart van uw provider en kunt u uitsluitend het toestel met die ene SIM-kaart gebruiken. Maar … u kunt uw toestel ook SIM-lock vrij laten maken. Hiervoor treft u in iedere gemeente wel een bel-winkel waar deze service geboden wordt. Een SIM-only abonnement is een abonnement waarbij u alleen voor data-verkeer betaalt (bellen, SMS, internet) voor een vast bedrag per maand. Er is dus geen toestel, wat ook maandelijks afbetaald dient te worden, in de prijs inbegrepen.

Deze informatie werd mogelijk gemaakt door HoesjesCases.nl: verkoop van de goedkoopste & mooiste hoesjes. Tip: bezoek het goedkope assortiment iPhone hoesjes 6s | Sla uw slag op HoesjesCases.nl